Kemi

Underskud og overskud i en reaktion

11. marts 2012 af Corin (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej,

 

Jeg har en opgave jeg har pænt svært ved at løse. Håber I kan hjælpe mig. Det lyder som følgende:

 

I reaktionen 3H2 + N2 ? 2NH3 har du 30 g H2. Hvis H2 skal være i underskud, hvor meget N2 skal du så mindst have?

3 H2     +     N2      ?      2 NH3

Jeg er desværre rimelig lost med hvad og hvor jeg overhovedet skal begynde for at løse spørgsmålet?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2012 af mathon

 

                                                                         3 H2 (g)   +   N2 (g)   --->   2 NH3 (g)
ækvivalente stofmængder i mol:                          3              1                      2
ækvivalente masser i g:                                  6,0474        28,014
                                                                            30             x
 

                      forhold
                                             x / (28,014 g) = 30 / 6,0474 = 4,96081

                                             x = 4,96081 · (28,014 g) = 138,972 g

 

for at være i overskud, skal mængden af N2 mindst være 138,972 g

 


Svar #2
11. marts 2012 af Corin (Slettet)

Tusind tak. Du har været til stor hjælp:)


Skriv et svar til: Underskud og overskud i en reaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.