Matematik

Har heletiden svært ved dette...

14. marts 2012 af hehehej (Slettet) - Niveau: 8. klasse

1/3 af en bustur er 145km.. Hele turen er _____km

40% af et cykelløb er 28km.. Hele løbet er ______km


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. marts 2012 af nielsenHTX

kaldes x den samlede længde må det så gælde at

(1/3)*x=145 ⇒x=145*3=435

 

det må så gælde at (4/10)*x=28 ⇒x=70

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. marts 2012 af mathon


                         hvor mange tredjedele er hele busturen ?
                                                                  (altid)


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. marts 2012 af ramme2 (Slettet)

145* 3 = 435 km

1/5 af turen er på 14 km   2/5 af turen = 40%  er på 28 km

5/5 af turen = 100% af turen er på  5*14 km = 70 km


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. marts 2012 af okerne (Slettet)

Hej

Hvis a er den del som andelen udgør af den samlet tur og b er den samlede distance så vil andel som distancen a udgør af den samlet tur være givet ved:

andel=a/b

så isolerer du bare for b hvis du vil finde den totale distance. Du kan lege rundt med denne formel hvis du skal finde en af de andre tal. Husk denne formel er ikke kun begrænset til distance opgaver, men til alle slags opgaver med andele

hvis du istedet har det i procent skal du blot dele procenttallet med 100.


Skriv et svar til: Har heletiden svært ved dette...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.