Matematik

Virkelig kort spørgsmål

14. marts 2012 af marmar (Slettet)

Hvad heddet det, når man indsætter en x-værdi i en funktion? Siger man bare, at man indsætter en x-værdi i en funktion? bare sådan?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2012 af DrNielsen

Substitution :-)


Svar #2
14. marts 2012 af marmar (Slettet)

Heddet det substitution? Er det ikke kemi?:-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. marts 2012 af SuneChr

Når x0  indsættes i f(x) vil det sige, at man finder funktionsværdien af x0 som hedder  f(x0)


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. marts 2012 af DrNielsen

Det er det også. Substitution betyder egentlig bare at erstatte noget. Har du en x-værdi, eller et udtryk for x, kan du substituere det ind i ligningen :)

Substitution er meget brugt i matematik. I rumgeometrien vil du muligvis støde på det i stor stil :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. marts 2012 af DrNielsen

Indsættes en given x-værdi, får du funktionsværdien idet ligningen nu kan løses uden variable :)


Svar #6
14. marts 2012 af marmar (Slettet)

Okay, lad os lige sænke farten :)

 

Men tak for hjælpen :)

Man kan vel også bare sige, at man indsætter en x-værdi i funktionen, og beregner nu funktionen for denne x-værdi som er indsat? Det er det samme, ikke?

tak


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. marts 2012 af DrNielsen

Jo det er det. At substituere er det samme som at indsætte. Har du eksempelvis

f(x) = 3x + 20

hvor x enten er et tal eller et udtryk. Her kan du så indsætte, eller substituere, x. Er

x= √9

får du

f(x) = 3 * (√9) + 20 = 29

Lidt dummy gennemgang, men er sikker på du forstår :)


Svar #8
14. marts 2012 af marmar (Slettet)

Nej, det er mig der er dummy

tak for hjælpen :) skulle bare være sikker :)


Skriv et svar til: Virkelig kort spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.