Matematik

Nogen der kan hjælpe?

16. marts 2012 af Monoman (Slettet)

Hejsa.. Er der nogle som jeg forklare denne opgave

En ret linje går gennem punkterne P(3,0) og Q(5,3).
Bestem en forskrift for den funktion f(x), der har denne rette linje som graf.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2012 af peter lind

Find hældningskoefficienten af (y2-y1)/(x2-x1) Se ellers http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/funktioner.html#lineaere


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. marts 2012 af Cerebrum (Slettet)

Ja som Peter skriver. Skal du blot finde a=(y2-y1)/(x2-x1) og b=Y1-ax1.

 

Håber det hjalp

 

 

 

Cerebrum

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. marts 2012 af mathon

til kontrol
                    expand(solve(det([x,y,1;3,0,1;5,3,1])=0,y))


Skriv et svar til: Nogen der kan hjælpe?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.