Matematik

Kuglens ligning

19. marts 2012 af Heeejsa

Godaften 
Jeg sidder her med en dum aflevering til imorgen og er stødt på et problem med kuglens ligning.
Jeg har forsøgt at omskrive den, men er stødt på flere problemer.. :o

Jeg har vedhæftet opgaven, da jeg tror det er lettere end at skrive den ind her.

M.V.H

Vedhæftet fil: Billede 5.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. marts 2012 af mathon

...eller skrevet

                  generelt:
                                    kuglen
                                                       x2 + y2 + z2 + 2dx + 2ey + 2fz + g = 0

                                    har
                                                         centrum    C(-d,-e,-f)
                                            og
                                                          radius      r = √(d2 + e2 +  f2 - g)    

 

                  specifikt:
                                    kuglen
                                                       x2 + y2 + z2 + 2·(-1)·x + 2·3·y + 2·1·z + 2 = 0
                                    har
                                                         centrum    C(-(-1),-3,-1) = (1,-3,-1)
                                            og
                                                          radius      r = √((-1)2 + 3212 - 2) = √(32) = 3
               

 


Skriv et svar til: Kuglens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.