Fysik

Kraft

22. marts 2012 af Justme92 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, nogen der kan hjælpe mig med den her?

Bestem tyngdekraften på platformen med bilen.
Her bruger vi denne formel:
F_tyngde=m*g
Så sætter vi tallene ind:
F_tyngde=2,5*10^3 kg*9,82 m/s^2 =24550 n


Bestem størrelsen af den kraft, hvormed hver kæde trækker i platformen til tiden t = 10 s.

?

Som i kan se, har jeg lavet a'eren, men er der nogen der kan hælpe mig med c'eren? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Kraft måles i Newton (N), ikke n.

Du bliver nødt til at forklare lidt om opstillingen. Det er ikke oplyst, hvor mange kæder, der er involveret, og der er vistnok noget med en graf, der viser v som funktion af tiden t.

Med andre ord: Formuler hele opgaven. Eller henvis til et link på uvm.dk , hvor denne eksamensopgave kan findes. Vi har ikke tid til at søge det hele igennem.


Svar #2
22. marts 2012 af Justme92 (Slettet)

Undskyld, der står før opgaven: Platformen sænkes af to lodrette kæder :-)


Svar #3
22. marts 2012 af Justme92 (Slettet)

http://www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF11/110523%201stx111_FYS_A.ashx

Det er opgave 5 i dette eksamensæt :-).

Og hvis i kan finde ud af b'eren også så, så ville det bare være fedt :-).


Brugbart svar (3)

Svar #4
22. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Hvis du hurtigt redigerer indlægget og taster et mellemrum umiddelbart efter linket, bliver det til et hotlink, som folk faktisk kan klikke på.


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

b) Man skal benytte, at v = ds/dt, hvorfor

s = ∫ v dt

Man skal med andre ord beregne arealet mellem t-aksen og hastighedskurven på den vedlagte figur.

c) Benyt, at F = m·a = m·dv/dt .

Benyt den vedlagte graf til at bestemme dv/dt til tiden t = 10 s .


Skriv et svar til: Kraft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.