Fysik

HJÆLP TIL AFLÆSNING AF GRAF MEKANISK POTENTIEL OG KINETISK ENERGI

24. marts 2012 af Pinkeyyy (Slettet) - Niveau: C-niveau

Ja, jeg kan ikke finde ud af det med at aflæse grafer, men jeg skal aflæse for Emek Ekin og Epot, om hvorfor det falder eller stiger, og om det er konstant, og hvorfor det er konstant.

Håber der er nogen derude der kan hjælpe mig :)

Vedhæftet fil: stud.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
25. marts 2012 af Minieh (Slettet)

Vi ved ud fra energibevarelse, at ændreingen i potential energi plus ændreingen i kinetisk energi skal være konstant.
ΔEkin + ΔEpot = Emek

Du kan se på din graf, at Ekin stiger (din hældning/slope er positiv), og at Epot falder (din hældning/slope er negativ). Samtidig kan vi også se, at Emek er næsten konstant (hældningen er næsten 0).


Svar #2
25. marts 2012 af Pinkeyyy (Slettet)

Tak skal du have :) kan du hjælpe mig med dette billede også?

Vedhæftet fil:stud.png

Brugbart svar (1)

Svar #3
25. marts 2012 af Minieh (Slettet)

Her løber du ind i en situation, hvor der ikke længere er energibevarelse (dvs ændreingen i mekanisk energi er ikke længere nul).


Jeg går ud fra, at i dit forsøg er den eneste kraft som forårsager, at der ikke er energibevarelse, er friktion. Dermed vil tabet i mekanisk energi være givet ved:

ΔEmek = -f x


hvor f er friktionen, og d er længden. Så kan du se ud fra din hældning på grafen, hvor stor friktionen er. (svarer til en y=a*x funktion, hvor Emek er din y-værdi, og x er din x-akse på grafen.) 


Skriv et svar til: HJÆLP TIL AFLÆSNING AF GRAF MEKANISK POTENTIEL OG KINETISK ENERGI

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.