Biologi

God teori til rapport

26. marts 2012 af denis123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Jeg er i gang med en rapport om Spytamylase (enzym).

Jeg har brugt ret lang tid på min Teori... Her er hvad jeg er nået:

"Enzymer er proteiner, opbygget af aminosyre-kæder, ligesom alle andre proteiner. Desuden er enzymer kendt, for at stå som katalysator til reaktioner og processer, altså, fremskynde processer og ikke selv reagere i dem. Men der findes mange grupper af enzymtyper. Det enzym som bliver arbejdet med i denne rapport, er amylase-enzymet.
Føde som bliver indtaget af mennesker, består af kulhydrater, proteiner og fedtstoffer. Føden bliver (hvis det kræves) bidt i mindre dele, og så er det nemlig at den første fase af fordøjelsen begynder med tilføjelse af amylase, enzymet, som kan spalte stivelse om til maltose, som er et disakkarid bestående af to glukosemolekyler"

Det ser ud som om jeg kun har beskrevet amylase i fordøjelses systemet... Hvad så der ellers skal tilføjes?

Nogen der har noget feedback, eller nogle gode ideer til at fortsætte? Er ikke særlig erfaren mht. biologi eller biologiafleveringer, så har ikke rigtig nogen ide med hvor lang den skal være. 

Desuden også nogle der har en god plan for en biologi-rapport (fremgangsmåde at lave rapporten på)


Brugbart svar (3)

Svar #1
26. marts 2012 af Dulugtergrimt (Slettet)

En idé kunne være at beskrive, hvordan enzymer rent faktisk virker. Du skriver, at de er katalyserende (det er korrekt), men hvordan er de det? Hvad vil det rent faktisk sige, at noget er katalyserende (hint: kig på aktiveringsenergi).

Til sidst må du slå fast, at det er spyt-amylase du snakker om. Bugspytkirtlen secernerer også amylase, men det kaldes pancreas-amylase (pancreas = bugspytkirtlen).


Svar #2
28. marts 2012 af denis123 (Slettet)

- Når noget katalyserer, så får det en process til at forløbe sig hurtigere, dette sker ved at aktiveringsenergien for en reaktion nedsættes, så der kræves mindre energi til at fuldføre reaktionen

 

- Spyt-amylase =/= Pancreas-amylase

præcis hvad jeg havde brug ... 100 gange tak .!


Skriv et svar til: God teori til rapport

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.