Matematik

Integration ved substitution

18. august 2005 af Tiiinna (Slettet)
Lyder måske som en let opgave, men kan altså ikk få det til at gå op!
Hvis nogle vil hjælpe lidt ville det være dejligt.. Meget gerne med en forklaring!

Jeg skal integrere (1/x)*2^ln(x), og går ud fra, at jeg skal bruge reglen med integration ved substitution(Kan være andre måder, men vi er kun nået til denne..)

På forhånd tak!:)

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2005 af frodo (Slettet)

det skal du da ihvertfald. Et godt valg til substitution, er t=lnx, da du da får en simpel integrand

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. august 2005 af Duffy

S[(1/x)*2^ln(x)]dx

t=lnx

dt=1/xdx

dvs

S[(1/x)*2^ln(x)]dx =

S 2^ln(x)(1/x)dx =

S [2^ln(x)][(1/x)dx] =

S [2^t][dt] =

S[2^t]dt = 1/ln(2)*2^t + k =

1/ln(2)*2^(lnx) + k



Duffy

Skriv et svar til: Integration ved substitution

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.