Matematik

3 ligninger med 3 ubekendte??

31. marts 2012 af anonym000

HEj

jeg har tænkt på, om man der noget der hedder 3 ligninger med 3 ubekendte..?

På forhånd tak.. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2012 af Jegvedingenting

Ja, der findes 3 ligninger med 3 ubekendte. Der findes for den sags skyld flere end tre ligninger med tre ubekendte.

I flykonstruktioner, og sikkert også andre steder, har de nogle problemstillinger med over en million ligninger med en million ubekendte. Her bruger de så computere til at beregne dem.


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. marts 2012 af solsorten1 (Slettet)

Det er der ja. Man vil typisk støde på dem når man regner med vektorer i 3D.


Svar #3
31. marts 2012 af anonym000

#1 sygt nok :)

#2 okay.

- - -

...............


Brugbart svar (1)

Svar #4
31. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er da ikke sygt. Get used to life.


Svar #5
01. april 2012 af anonym000

#3 sygt nok= sejt nok..

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. april 2012 af Euroman28

Ja det kan f.eks. være hvis du står med at skulle løse

find den vektor

 som opfylder

 

 hvor

samt

 

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #7
01. april 2012 af anonym000

Er ikke på det niveau endnu, men tak for eksemplet.

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. april 2012 af Euroman28

Ok, det er blot udvidelse af det du kender du en parmeterfremstilling.

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Et ligningssystem som det, der vises i #6, kaldes et lineært ligningssystem, og det kan løses ved brug standardmetoder. Der findes naturligvis mange andre former for ligningssystemer, hvor de ubekendte ikke indgår lineært, og hvor metoderne til deres løsning kan være langt mere kompliceret.


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. april 2012 af Jegvedingenting

#9

Har du mod på at komme med et eksempel på et avanceret ligningssystem?

 


Brugbart svar (0)

Svar #11
01. april 2012 af Euroman28

Jeg tror Andersen11 kunne muligvis tænke på et ligningssystem bestående af differential-ligninger.

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (0)

Svar #12
01. april 2012 af Jegvedingenting

#11

Hvis Andersen11 gerne ville komme med et vanskeligt eksempel, ville jeg gerne se dig prøve at løse den, hvis du ikke har noget imod at gøre et forsøg? :-)

Bare for spændingens skyld for at se hvad der kræver af at løse disse opgaver, når jeg engang, forhåbentlig, kommer på universitetet.


Brugbart svar (0)

Svar #13
01. april 2012 af Euroman28

prøv  og læs den her

http://tutorial.math.lamar.edu/Classes/DE/SystemsDE.aspx

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (0)

Svar #14
01. april 2012 af YesMe (Slettet)

#12 Går du i 10. klasse?

Simpel eksempel (standardmetode)

l)     x + y + z = 6
ll)    2x - y - z = 1
lll)   x + y - 2z = 3

... svar x = 7/3  ,  y = 8/3   og   z = 1

Er enig med #9. Jeg tror ikke, du behøver at tænke på det, når det ikke er på dit niveau eller du ikke har lært hvordan man løser 3 lign. med 3 ubekendte endnu. Det kræver faktisk meget viden og god tænkning.


Brugbart svar (0)

Svar #15
01. april 2012 af AskTheAfghan


Brugbart svar (0)

Svar #16
01. april 2012 af YesMe (Slettet)

#14

Sorry .. Glem det, hvad jeg skrev. Jeg troede du var den person, der oprettede denne tråd.


Brugbart svar (0)

Svar #17
02. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#12

Der er jo mange eksempler. Et eksempel kan være transformationen mellem rektangulære koordinater (x,y,z) og sfæriske koordinater (r,φ,θ) for et punkt i rummet. Her har man

x = r·cos(φ)·sin(θ)
y = r·sin(φ)·sin(θ)
z = r·cos(θ)

Kender man de sfæriske koordinater (r,φ,θ) , kan man umiddelbart beregne de rektangulære koordinater (x,y,z) ; men hvis man ønsker at gå den anden vej, fra de rektangulære koordinater (x,y,z) til de sfæriske koordinater (r,φ,θ) , skal man løse dette ikke-lineære ligningssystem i de tre ubekendte (r,φ,θ) .


Skriv et svar til: 3 ligninger med 3 ubekendte??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.