Matematik
find areal ved 3 funktioner
Hej jeg er i gang med at lave opg. 1(se bilag 1) og jeg er usikker over om jeg har udregnet dem rigtig nok.
a)
jeg Har fået skæring mellem f og g på (1,1) ved at sætte de 2 ligninger lige med hinanden og derefter indsætter jeg tallet 1 med en af de 2 ligninger og derved får jeg (1,1)
b)
Jeg skulle tegne de funktioner som jeg har fået opgivet så jeg kan beregne areal. Se venligst bilag 2, så jeg er sikker på jeg er ved at beregne det rigtige areal. Jeg har fået areal til at være 6,4544, jeg brugte a=1/4 og b= 2 som afgrænser arealet. Det fandt jeg ved at sætte funktionen g og x lige med hinanden, og f og x lig med hinanden
Jeg finder arealet af hver funktion og trækker fra de andre funktioner.
c) jeg har ikke helt forstået hvad jeg skal gøre her da jeg har 3 funktioner
d) samme problem som c
håber der er nogen der ville hjælpe mig
Svar #2
03. april 2012 af nielsenHTX
#0 +1
b) jeg kan se ikke bilag 2, det indlæser ikke hele billedet, men det er det grå område du skal finde (se fil)
det findes ved 0∫1f(x)dx+1∫4g(x)dx det giver ca 1,72.
c) rumfanget er givet ved
V=a∫bπ(h(x))2dx
den deles op som i b)
d)
rumfanget er givet ved
V=± a∫bπx2*h'(x)dx
skal der tænkes lidt over opdelingen, men det skulle kunne findes med
-0∫4πx2g'(x)dx-0∫1πx2f '(x)dx
(x=4 er ikke en funktion)
Svar #3
03. april 2012 af nielsenHTX
#2 rettelse til d)
det skal være
-1∫4πx2g'(x)dx +12π*1 -0∫1πx2f '(x)dx
Svar #4
03. april 2012 af mathon
A = 0∫1f(x)dx + 1∫4g(x)dx = 0∫1x2dx + 1∫4x-1dx = (1/3)·[x3]01 + [ln(x)]14 = (1/3)·(13-03) +(ln(4)-ln(1)) =
(1/3) + ln(4) ≈ 1,72
Svar #5
05. april 2012 af ahmadelkassem (Slettet)
b) jeg havde tegnet x= 4 forkert jeg tegnede den som y=4, jeg havde bare set forkeret der
c) nu har jeg forstået hvad man skal lave men jeg er meget dårlig til at substitution, jeg prøved at løse
(pi integral af f(x))^2) men jeg kan ikke få det samme som der står i lommerregner, kan i ikke lige hjælpe mig.
jeg sagde
pi*integral (t^2)^2 når t = x^2, jeg diff og får dx=dt/2x.
derefter siger jeg
pi*integral (t^2)^2 dt/2x så ved jeg ikke rigtig hvad jeg skal gøre efter det
Skriv et svar til: find areal ved 3 funktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
