Matematik

Beregning af en afstand.

03. april 2012 af piple (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej med jer.

Jeg har denne her matematik opgave, som jeg ikke helt kan forstå. Jeg har lige skullet tegne en nøjagtig tegning af femkampforbundets symbol, og det har jeg så gjort. Nu beder de mig om at beregne afstenden h, som sidder som en side i en trekant. Jeg tænkte at jeg skulle bruge Phytagoras sætning a2+b2=c2, men når jeg gør det for jeg ressultatet: 32+5.82=42.642. Men når jeg så vil finde  kvadrat roden af 42.64, bliver resultatet: √42.64 = √42.64. Men på min tegning er h 5 cm. Skal jeg bare være ligeglad med det jeg måler den til også skrive at h=√42.64?

Håber i kan hjælpe, tak på forhånd.. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2012 af peter lind

Jeg kender ikke symbolet og kan ikke se din figur, så det her er med nogen forbehold. Du er gået ud fra at det du skal beregne er hypotenusen med de to givne kateter. Det vil stemme meget bedre hvis det var en katete du skulle finde ud fra hypotenusen på 5,8 cm og en katete på 3 cm


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#0

Det er ikke korrekt, at 32+5.82 = 42.642 . Derimod er 32+5.82 = 42.64 .

Man kan derfor i opgaven skrive, at h = √42.64 ≈ 6.53 .


Skriv et svar til: Beregning af en afstand.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.