Matematik

Skæring mellem kugle og plan

04. april 2012 af placebo321 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogen, der kan give mig et regneeksempel, hvor man benytter regnemetoden beskrevet i svar #5 i tråden

https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=809405

Jeg kender godt til den anden metode til at finde skæring mellem kugle og plan, men jeg vil gerne prøve at gøre det på den måde, han beskriver :)

P.S. jeg ved ikke helt, hvad personen i tråden mener, når han siger, at planen er tangentvektor? Menes der bare, at planen er en tangent?


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. april 2012 af peter lind

tangentvektor er også en forkert betegnelse. Der skulle stå tangentplan. Undskyld.

Med samme opgave som i din henvisning.

n = (1,2,-2) er normalvektor til planen med længden kvrod(12 + 22 + (-2)2) = kvrod(9) = 3

radius er 3, så normalvektoren har den korrekte længde og dermed k=1 

centrum er (0,0,5) så de mulige skæringspunkter er (0,0,5) + (1,2,-2) = (1, 2, 3) og (0, 0,5) -(1,2,-2) = (-1, -2. -7)

Det kan man så sætte ind i planens ligning for at se hvad der er rigtigt.


Svar #2
04. april 2012 af placebo321 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. april 2012 af Andersen11 (Slettet)


Skriv et svar til: Skæring mellem kugle og plan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.