Matematik

hurtig differential spørgsmål

20. august 2005 af rizza (Slettet)
-e^(-x) giver det 0 differentieret, og hvis ja, hvorfor??

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2005 af Lurch (Slettet)

nej, det giver e^(-x)

Det er en sammensat funktion bestående af funktionen -e^x og -x

Svar #2
20. august 2005 af rizza (Slettet)

hvordan kommer man så fra f'(x) til f''(x) her:
f(x) = 2*exp(-x)+x*exp(-x)
f'(x) = -exp(-x) - x exp(-x)
f''(x) = x*exp(-x)

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. august 2005 af Lurch (Slettet)

Du laver en fejl i differentieringen af f(x)
f(x) = 2*exp(-x)+x*exp(-x)
f'(x)=-2*exp(-x)+1*exp(-x)+(-x)*exp(-x)
f'(x) = -3*exp(-x)+exp(-x)

f''(x)= (-1)*-3*exp(-x)+(-1)*exp(-x)

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. august 2005 af Lurch (Slettet)

f''(x)= (-1)*-3*exp(-x)+(-1)*exp(-x)
f''(x)= 2*exp(-x)

Svar #5
20. august 2005 af rizza (Slettet)

DVS. at det her er helt forkert:
https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=117358
Der var en der sagde jeg skulle gøre sådan, men er det forkert??

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. august 2005 af Lurch (Slettet)

hov, sorry. jeg sidder og koger. Det er rigtigt nok det du skrev. min fejl

f(x) = 2*exp(-x)+x*exp(-x)
f'(x) = -exp(-x) - x exp(-x)
f''(x) = x*exp(-x)

Svar #7
20. august 2005 af rizza (Slettet)

Hvordan kommer man så fra f'(x) til f''(x)??

f'(x) = -exp(-x) - x exp(-x)
f''(x) = x*exp(-x)

Er det fordi -e^(-x) = 0??

Svar #8
20. august 2005 af rizza (Slettet)

og fra f(x) til f'(x)
f(x) = 2*exp(-x)+x*exp(-x)
f'(x) = -exp(-x) - x exp(-x)

Hvorfor forsvinder 2-tallet?? Regnereglen siger man skal beholde det...
er der en der vil hjælpe??

Brugbart svar (0)

Svar #9
20. august 2005 af Lurch (Slettet)

f(x)=2*exp(-x)+x*exp(-x)
Dete r en sammensat funktion, og du skal bruge produktregelen.

f(x)=2*exp(-x)+x*exp(-x)
f'(x)=(-1)*2*exp(-x)+(1)exp(-x)+(-1)x*exp(-x)
f'(x)=-2*exp(-x)+exp(-x)-x*exp(-x)
f'(x)=-exp(-x)-x*exp(-x)

Det er nøjagtigt det samme med overgangen fra f'(x) til f''(x)

Skriv et svar til: hurtig differential spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.