Matematik

Matematik

11. april 2012 af C21222L (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, 

Jeg har en opgave, der lyder som følgende: 
Krager kan knække en nød ved gentagne gange at flyve op og lade nødden falde til jorden. 
I tabellen ses resultaterne af en række sammenhørerende observationer af faldhøjden i meter og det gennemsnitlige antal fald, der skal til, før nødden knækker. 

Faldhøjde (m)    | 1,7 | 2,0 | 2,9 | 4,1 | 5,6 | 6,3 | 7,0 | 8,0 | 10, | 13,9 | 

Gennemsnitlige | 42 | 21 | 10,3 | 6,8 | 5,1 | 4,8 | 4,4 | 4,1 | 3,7 | 3,2 | 
antal fald   

I en model kan sammenhængen beskrives ved: 

ƒ (x) = b * x^a

Hvor x betegner faldhøjden i meter, og ƒ (x) er det gennemsnitlige antal fald. 

a. benyt tabellens data til at bestemme a og b 

b. benyt modellen til at bestemme faldhøjden, når den gennemsnitlige antal fald er 15

c. benyt modellen til at bestemme, hvor mange procent det gennemsnitlige antal fald ændres med, når faldhøjden øges med 50%.
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

a) Lav en potens regression.

b) Find x i ligningen, når f(x) = 15.

c) Prøv at sætte henholdsvis 1 og 1,5 ind på x's plads og sammenlign.

  Du skal finde stigning i %.  Dvs. 100 * (f(1,5) - f(1)) / f(1)  %


Brugbart svar (4)

Svar #2
11. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

a. Lav regression på tabellen data med en potensfunktion.

b. Med den fundne model løses ligningen f(x) = 15 .

c. Beregn [ (f(x(1+0,5)) - f(x)) / f(x) ] · 100%


Svar #3
11. april 2012 af C21222L (Slettet)

Bum, bum. Og hvordan gør man det? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du kan lave regression ved hjælp af en lommeregner eller ved hjælp af Excel.


Brugbart svar (2)

Svar #5
24. maj 2012 af guzbak

er der nogen der kan udregne c ??

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Følg vejledningen i #2 ved at indsætte den fundne model. Man har så

[ (f(x(1+0,5)) - f(x)) / f(x) ] · 100% = [1,5a - 1] · 100%


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. maj 2012 af guzbak

Jeg forstod ikke vejledningen, derfor spurgte jeg - på den måde får jeg det til 0,63 % .
Jeg har regnet den, men ville sammenligne et resultat :)

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Jeg får det til -37,4%


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. maj 2012 af guzbak

Ja, det gjorde jeg også på min egen måde, men da jeg prøvede din metode fik jeg 0,63 :) 
Det får jeg ved at bruge K^a-1.

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Brugbart svar (1)

Svar #10
26. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Det er jo umuligt at vide, hvad du sætter ind hvor. Jeg finder a = -1,153573 , hvorfor

1,5a -1 = -37,36%

 


Brugbart svar (0)

Svar #11
26. maj 2012 af guzbak

Ja, sådan har jeg også gjort det :) tak

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Brugbart svar (0)

Svar #12
05. maj 2013 af Lestrange (Slettet)

#10

 

Har du konstanten b med i din beregning? Altså: 46.0955. Dette burde have en influerende konsekvens for c opgavens endelige resultat - påstår jeg.


Brugbart svar (0)

Svar #13
05. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#12

Nej, konstanten b i udtrykket  b · xa , er uden betydning for resultatet af spm. c), så længe b ≠ 0 . Se resultat og fremgangsmåde i #6.


Brugbart svar (0)

Svar #14
06. januar 2015 af svendsendrengen (Slettet)

Nogen der kan hjælpe med de opgaver, søger svarene og udregningerne


Brugbart svar (0)

Svar #15
06. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#14

Fremgangsmåden er forklaret i #1 og #2. Hvad har du selv fundet frem til?


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.