Kemi

stofmængde udfra reaktions skema

12. april 2012 af Jenner707 (Slettet)

Hej alle jeg har et problem med den her kemi opgave om koncentrationen af syre i hvidvin...

udfra en titrering 

 INdti videre har jeg fundet ud af stofmængden:

Volumen af min prøve var 25 ml. og jeg tilsatte 20,5 ml. titrant
 n=c*V

n = 0,1M*0,0205 L= 0,00205 mol

3. Anvend reaktionsskemaet for titrerreaktionen 1 og beregn stofmængden af carboxylsyregrupper i vinprøven.
4. Anvend reaktionsskemaet for titrerreaktionen 2 og beregn stofmængden af vinsyre i vinprøven.

 

(jeg har ved hæftet reaktionsskema 1 som billed)

reaktion 2

H2T(aq)      +   2  OH-(aq)            →        T2-(aq)      +      2 H2O(l)                           
                                Na+ er tilskuerion                  Tartration (syrerest)

jeg er lidt i tvivl om jeg skal gå udfra stofmængde forholdet eller?

 

på forhånd tak! :D

 

Vedhæftet fil: Reaktion 2.bmp

Skriv et svar til: stofmængde udfra reaktions skema

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.