Kemi

formel forviring

14. april 2012 af vanu22 (Slettet) - Niveau: C-niveau

c(A)= ( n(A) ) / ( V(opl.) )     eller bare     c=n/V

min lærer har imidlertid givet en formel der siger c(A)= ( m(A) ) / ( V(opl.) )

men kan ikke se hvordan vi kan "udskifte" n med m

det er opg.

1.17
En hvidvin er tilsat SO2 som konserveringsmiddel. For at bestemme SO2-koncentrationen udtages 200 mL af vinen,  og der tilsættes fortyndet svovlsyre.  Herefter titreres der med en 0,0208 M KmnO4-opløsning.
Følgende reaktion finder sted under titreringen:
MnO4- (aq) + SO2 (aq) → Mn2+ (aq) + SO42- (aq)

 

b) Beregn den formelle koncentration af SO2 i vinen, i det resultatet angives i mg/L

 

hvorfor og hvordan omformer man formlen?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. april 2012 af exutu (Slettet)

Det er fordi du skal overveje hvad din koncentration er opgivet i.

fx
C(mol/L) = (n(mol)/V(L))

C(mg/L)= m(mg)/V(L)

C( kaniner/kvadratmeter) = (Total antal kaniner)/ (Total antal kvadratmeter)


Skriv et svar til: formel forviring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.