Kemi
kemi afl. Er det rigtigt ??
21. august 2005 af
gym2 (Slettet)
En opløsning af ammoniaki vand indeholder 24 masseprocent NH3. Opløsningens densitet= 0,91 g/ml.
beregn opløsningens indhold (i g/L) af NH3.
har jeg gjordt det rigtigt ?
Jeg har sat volumen til at være 100 ml.
fundet massen ved at gange med densitet= 91g
herefter taget 24%= 21.84 g NH3
og for at finde det i g/L sagt (21.84:0,1)
...
er jeg ude hvor jeg ikke kan bunde ?
beregn opløsningens indhold (i g/L) af NH3.
har jeg gjordt det rigtigt ?
Jeg har sat volumen til at være 100 ml.
fundet massen ved at gange med densitet= 91g
herefter taget 24%= 21.84 g NH3
og for at finde det i g/L sagt (21.84:0,1)
...
er jeg ude hvor jeg ikke kan bunde ?
Svar #1
21. august 2005 af KemiKasper (Slettet)
næh det ser da rigtigt nok ud. Men hvorfor ikke bare sætte volumen til 1 L = 1000 mL fra start?
Svar #2
21. august 2005 af gym2 (Slettet)
du har reddet min dag . hehe første succesoplevelse i år . tak ! og jo giver enlig mere mening med 1L. Var præget af let forvirring i gerningsøjeblikket .
Skriv et svar til: kemi afl. Er det rigtigt ??
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
