Matematik

Hvordan differentieres...

17. april 2012 af Matrine (Slettet) - Niveau: B-niveau

M(t)=3,2⋅105+7,8⋅105⋅e0,154t ?
 

bliver det = M'(t) = 120120*e^(0.154*t )? 

Hvis ja, hvordan finder jeg så ud af hvad M'(18) er?

indsættelse af 18 på t's plads giver mig ikke et rigtigt tal, som jeg skal bruge. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. april 2012 af Anxyous (Slettet)

Den afledte er korrekt.

Hvad mener du med, at du kke får et rigtigt tal, når du indsætter 18?


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det er korrekt differentieret. Indsæt så t = 18 i forskriften for M'(t) .


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. april 2012 af peter lind

Jeg går ud fra at du mener M(t)=3,2*105+7,8*105*e0,154t

Så er M(t)' =  M(t)=7,8*105*0,154*e0,154t


Svar #4
17. april 2012 af Matrine (Slettet)

#2

Ja, det er korrekt differentieret. Indsæt så t = 18 i forskriften for M'(t) .

Når jeg indsætter 18 på t's plads får jeg 

m'(18)=120120*e^(2.772) hvor jeg godt kunne tænke mig et eksakt tal? 


Brugbart svar (1)

Svar #5
17. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du skal jo regne færdig. Udregn e2,772 og gang det med 120120 .


Brugbart svar (2)

Svar #6
17. april 2012 af Anxyous (Slettet)

#4:

Du vil ikke få et helt eksakt tal, men det kan sagtens regnes ud. e er et tal med den tilnærmede værdi 2,718281828. Prøv at indsætte det i stedet for e; så skal du se.


Svar #7
17. april 2012 af Matrine (Slettet)

Tusind tak!


Brugbart svar (1)

Svar #8
17. april 2012 af Krabasken (Slettet)

# 1 og 2
 

Hvis M(t) = 3,2 * 105 + 7,8 * 105 * e^(0.154t)
 

så differentieres det til
 

M'(t) = 7,8 * 105 * 0,154 * e^(0,154t) =
 

126,126 * e^(0,154t)
 

hvilket ikke er det samme som 120120 * e^(0,154t)
 

Altså er differentieringen IKKE korrekt
 

;-)


Brugbart svar (1)

Svar #9
17. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Det er jo de sædvanlige tastefejl/sjuskefejl i #0. Der menes

      M(t) = 3,2⋅105 +7,8⋅105⋅e0,154t

Du har selvfølgelig ret i, at fortolkes det skrevne bogstaveligt, er det differentierede udtryk ikke korrekt.

 


Skriv et svar til: Hvordan differentieres...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.