Matematik

Hjælp til at finde sidelængder i en trapez

21. april 2012 af toox (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er der en som kan hjælpe mig med at finde side længderne i en trapez?.

 

Jeg har fået oplyst at det er en retvinkelt trapez.

Toppens brede er 2

Bundens brede er 3

Der næste har jeg fået informeret at som siderne med 120 deg på toppen og ned, atlså fra bunden sidder siderne 60 deg.

Hvordan kan jeg regne højden og side stykkerne ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2012 af mette48 (Slettet)

Start med at lave en tegning

indtegn højden ved enderne af den korte side

derved fremkommer en trekant med lodret side h, vandret side (3-2) og en vinkel for oven på (120-90) grader

h*tan(30)=1

h= 1 / tan(30)


Svar #2
21. april 2012 af toox (Slettet)

Det kan da ikke passe?.

Så får jeg h = -0.156

Prøv at se den vedhæftede fil.

Vedhæftet fil:trapez1.png

Svar #3
21. april 2012 af toox (Slettet)

Den vandrette side må da være 0.5 i stedet for 1?.


Svar #4
21. april 2012 af toox (Slettet)

Har fundet ud af det. Det kommer til at hedde 0.5/tan(30deg)=0.866


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. april 2012 af mette48 (Slettet)

Der er tale om et retvinklet trapez, ikke et ligebenet trapez

h= 1 / tan(30)

h= 1,73


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Der er vel netop tale om et ligebenet trapez, eftersom de to ikke-parallelle side er lige store. De to vinkler ved den store parallelle side er lige store. Et retvinklet trapez er vel et rektangel.


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. april 2012 af mette48 (Slettet)

 #0 oplyser

Jeg har fået oplyst at det er en retvinkelt trapez.

--------

Nu villehel  den oprindelige tekst være rar at have


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja, det ser jeg nu. Måske det så betyder, at to af vinklerne ved de parallelle sider er rette, dvs den ene af de to ikke-parallelle sider er vinkelret på de to parallelle sider og dermed også er højde i trapezet.


Skriv et svar til: Hjælp til at finde sidelængder i en trapez

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.