Kemi
den formelle koncentration
22. august 2005 af
lull@ (Slettet)
opgaven lyder således:
Find den formelle koncentration (c).
a) 0,327g H3BO3 i 10,0 mL
b) 2,0 g aluminiumsulfat i 100 mL
c) 74,56g propantriol i 1,000 L
jeg ved, at jeg skal bruge formlen: c=n/v
men kan ikke komme i gang..
håber nogen vil hjælpe..
Find den formelle koncentration (c).
a) 0,327g H3BO3 i 10,0 mL
b) 2,0 g aluminiumsulfat i 100 mL
c) 74,56g propantriol i 1,000 L
jeg ved, at jeg skal bruge formlen: c=n/v
men kan ikke komme i gang..
håber nogen vil hjælpe..
Svar #2
23. august 2005 af lull@ (Slettet)
er det rigtigt det jeg har regnet?
a) c=m/(M*V)<=> 0,3277g/(61,834*0,010L)= 0,5299 ~ 0,53 mol
b) c=m/(M*V)<=> 2,0g/(75,05*0,100L)=0,2664 ~ 0,27 mol
c) =m/(M*V)<=> 24,56g/ ??
Hvad er propantriols M ???
a) c=m/(M*V)<=> 0,3277g/(61,834*0,010L)= 0,5299 ~ 0,53 mol
b) c=m/(M*V)<=> 2,0g/(75,05*0,100L)=0,2664 ~ 0,27 mol
c) =m/(M*V)<=> 24,56g/ ??
Hvad er propantriols M ???
Svar #4
23. august 2005 af IBM (Slettet)
a) Korrekt, men koncentration er mol/L (M) og ikke mol
b) Du bruger forkert molarmasse for Al2(SO4)3
c) Propantriol = CH2(OH)CH2(OH)CH2(OH)
b) Du bruger forkert molarmasse for Al2(SO4)3
c) Propantriol = CH2(OH)CH2(OH)CH2(OH)
Skriv et svar til: den formelle koncentration
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
