Kemi
empirisk formel
23. august 2005 af
Noa (Slettet)
har lige et problem med denne opgave
jeg har et stof a som indeholder 30,19 masseprocent C og 5,07 masseprocent H jeg skal vide at stof as empiriske formel er C2H4OCL
jeg sætter en masseprocent = 1gram
CxHyOz + O2 -----> CO2 + H2O
for O:
m=100-30,19-5.07
M=16 g/mol
no=4.04 mol
for C:
m=30,19
M=44g/mol
n=0,686mol
nc=0,686mol
mc=0,686mol*12g/mol =8,23g
For H:
m=5.07g
M=18g/mol
n=0,28 mol
nH=0,28*2= 0,56mol
mH=0,56 g
derefter får jeg den empiriske formel til at være
C1H1O7
ER DER NOGEN DER VIL FORTÆLLE MIG HVAD JEG GØR FORKERT??? :s
jeg har et stof a som indeholder 30,19 masseprocent C og 5,07 masseprocent H jeg skal vide at stof as empiriske formel er C2H4OCL
jeg sætter en masseprocent = 1gram
CxHyOz + O2 -----> CO2 + H2O
for O:
m=100-30,19-5.07
M=16 g/mol
no=4.04 mol
for C:
m=30,19
M=44g/mol
n=0,686mol
nc=0,686mol
mc=0,686mol*12g/mol =8,23g
For H:
m=5.07g
M=18g/mol
n=0,28 mol
nH=0,28*2= 0,56mol
mH=0,56 g
derefter får jeg den empiriske formel til at være
C1H1O7
ER DER NOGEN DER VIL FORTÆLLE MIG HVAD JEG GØR FORKERT??? :s
Skriv et svar til: empirisk formel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
