Matematik
areal
f(x)= 0,5x^3-5x+14
g(x)=3/2 x^2
x=8
m2 er afgrænset af f(x), g(x) og linjen x=8
Bestem arealet.
Dette er Matematik A
Svar #1
26. april 2012 af Andersen11 (Slettet)
Løs først ligningen f(x1) = g(x1) og beregn så
A(m2) = x1∫8 (f(x) - g(x)) dx
Svar #2
26. april 2012 af YesMe (Slettet)
Afgrænset i tre punkter?
Hvis m2 er afgrænset mellem f(x) og g(x), så
f(x) = g(x) ⇒ x = 3.63 v x = 2.48 v x = -3.11
den første punkt i første kvadrant må så være x = 2.48, skal x = 3.63 forkastes. Vi benytter nu de to x-koordinater som grænser til at bestemme en areal. Da f(x) < g(x) for x ∈ [-3.11 ; 2.48] er arealet derfor
-3.11∫2.48 [f(x) - g(x)] dx = ...
Svar #3
26. april 2012 af Andersen11 (Slettet)
#2
Når nu linien x = 8 også benyttes til at afgrænse m2, er det nok mest rimeligt at benytte den største af rødderne, x = 3,63 som den nedre grænse.
I øvrigt er f(x) > g(x) for x ∈ [-3.11 ; 2.48]
Svar #4
26. april 2012 af YesMe (Slettet)
#3
Ja, det er helt korrekt, at g(x) er mindre end f(x) i intervallet [-3.11 ; 2.48].
#0 Så må svaret ifølge #1 og #3 da være:
A(m2) = 3.63∫8 (f(x) - g(x)) dx = ...
Svar #5
05. maj 2012 af Jasada (Slettet)
Beregn arealet af m1 når den er afgræset af følgende. x akse, f(x) og tangent for punktet p
f(x) = sqrt(x-2)
og tangenten er y= 0,25X+1/2 for punkt P som er (6,2)
og M2 afgrænset af f(x), tangenten, x og y aksen.
Svar #8
07. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)
#7
Det er korrekt, at der skal tages hensyn til det. Arealet er så
A = 0∫2 ((1/4)x + (1/2)) dx + 2∫6 ((1/4)x + (1/2) - f(x)) dx
Skriv et svar til: areal
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
