Matematik

Differentier fuktionen

29. april 2012 af bobjones (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej alle

jeg vil meget gerne vide hvordan man differentiere disse funktioner samt hvilke rengeregler man bruger til det

- f(x)= 4/x2-5x-7  og
- g(x)= 3(2x2+4)3

Jeg skal ikke aflevere opgaven, så jeg håber på at nogen kan finde ud af det, samt give en god forklaring der er skåret ud i pap

På forhånd tak !! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2012 af mathon

              f(x) = k/g(x)

              f ' (x) = (k/g(x)) ' = (-k/g2(x)) · f '(x)

 

              g(x) = k(h(x))n

              g '(x) = k·n(h(x))n-1·h '(x)

            


Svar #2
29. april 2012 af bobjones (Slettet)

Kan du vise hvordan man gør med eksemplet ? :)


Svar #3
29. april 2012 af bobjones (Slettet)

#1


              f(x) = k/g(x)

              f ' (x) = (k/g(x)) ' = (-k/g2(x)) · f '(x)

 

              g(x) = k(h(x))n

              g '(x) = k·n(h(x))n-1·h '(x)

            Kan du vise hvordan man gør med eksemplet ? :) ... 


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. april 2012 af mathon

i anvendelse:

              f(x) = 4/(x2-5x-7)

              f ' (x) = (-4 / (x2-5x-7)2) · (2x-5) = (20 -8x) / (x2-5x-7)2

 

              g(x) = 3·(2x2+4)3

              g '(x) = 3·3·(2x2+4)2·(2x2+4) ' = 9·(2x2+4)2 · 4x = 36x·(2x2+4)2 = 144x·(x2+2)2

           


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. april 2012 af mathon

rettelse til #1

              f(x) = k/g(x)

              f ' (x) = (k/g(x)) ' = (-k/g2(x)) · g '(x)

 

              g(x) = k(h(x))n

              g '(x) = k·n(h(x))n-1·h '(x)

           


Svar #6
29. april 2012 af bobjones (Slettet)

#4


i anvendelse:

              f(x) = 4/(x2-5x-7)

              f ' (x) = (-4 / (x2-5x-7)2) · (2x-5) = (20 -8x) / (x2-5x-7)2

 

              g(x) = 3·(2x2+4)3

              g '(x) = 3·3·(2x2+4)2·(2x2+4) ' = 9·(2x2+4)2 · 4x = 36x·(2x2+4)2 = 144x·(x2+2)2

           Tusind tak skal du have! :-)


Svar #7
29. april 2012 af bobjones (Slettet)

#5


rettelse til #1

              f(x) = k/g(x)

              f ' (x) = (k/g(x)) ' = (-k/g2(x)) · g '(x)

 

              g(x) = k(h(x))n

              g '(x) = k·n(h(x))n-1·h '(x)

           I min bog MAT B systime kan jeg ikke finde disse regneregler ?


Svar #8
29. april 2012 af bobjones (Slettet)

#4


i anvendelse:

              f(x) = 4/(x2-5x-7)

              f ' (x) = (-4 / (x2-5x-7)2) · (2x-5) = (20 -8x) / (x2-5x-7)2

 

              g(x) = 3·(2x2+4)3

              g '(x) = 3·3·(2x2+4)2·(2x2+4) ' = 9·(2x2+4)2 · 4x = 36x·(2x2+4)2 = 144x·(x2+2)2

           Jeg har regnet den som:

h(x) er sammen sat af g(x) og f(y)
g(x) = 2x2+4                    g '(x) = 4x
f(y) = 3y2                          f '(y) = 9y2
h'(x) = f ' (y) * g '(x) = 9y2 * 4x = 9(2x2+4)2*4x = 36x(2x2+4)2

Kan man ikke regne den anden funktion ved samme fremgangsmåde, bare med en anden regne regel?

 


Skriv et svar til: Differentier fuktionen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.