Fysik

Krafter

03. maj 2012 af Pajse (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey

Jeg sidder lige med noget fysik som jeg ikke helt er sikker på.

Opgave 10
En ballon vejer 300 kg og er påvirket af en opdrift på 3200 N.
a. Hvor stor er tyngdekraften på ballonen?

b. Hvor stor er den samlede kraft på ballonen?

c. Stiger ballonen, eller synker den?

Jeg har regnet de to første opgaver, men de stemmer ikke helt overens med facitlisten:

a.                 m*g=300kg*9,82N/kg=2946 N

b.                 F_res=F_op-m*g                   3200 N-300 kg*9,82N/kg=254 N

Og jeg kan ikke huske hvordan fordelingen af tryk påvirker ballonen.

Tusind tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

a. Tyngdekraftens størrelse er m·g .

b. Den samlede kraft på ballonen er summen af tyngdekraften og opdriften, regnet som vektorer.

c. Fortegnet af den resulterende kraft viser, om ballonen stiger eller daler. Da størrelsen af opdriften er større end størrelsen af tyngdekraften, vil ballonen stige.

(I flertal hedder det kræfter).


Svar #2
03. maj 2012 af Pajse (Slettet)

hihi mindre skrive fejl :)

Dvs. at mine beregninger er rigtige?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, tallene ser fine ud.


Skriv et svar til: Krafter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.