Matematik

Dm & Vm potensielle funktioner

10. maj 2012 af zikzak (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er det korrekt når jeg siger, at der for potensielle funktioner, f(x) = b*xa, gælder at definitionsmængden er alle positive reelle tal og at ærdimængden også er alle positive reelle tal?

På forhånd tak,

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. maj 2012 af mathon

nej
                             f(x) =  xa = ea·ln(x)            Dm(f) = R+

specifikt når
a er hel
kan
                              Dm(f) udvides til R, da potensbegrebet med hel eksponent kan tolkes/anvendes,
                              som du lærte det i folkeskolen

 

                           (-3)2/5   har ingen mening
     men
                           (-3)4 = 34 = 81


Skriv et svar til: Dm & Vm potensielle funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.