Fysik

effekt, bølgelængde og hastighed.

14. maj 2012 af chrisBH (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgave 1

En kogekande har effekten 1500 W og nyttevirkningen 75%. Der hældes 1,2 liter vand i kanden og vandet bringes i kog. Hvis vandes starttemperatur er 18 grader, hvor lang tid tager opvarmningen så?

Opgave 2

En lysstråle med bølgelængden 560 nm sendes mod et gitter med 600 streger pr mm. I hvilken vinkel vil vi se 2. orden?

Hvad er fotonernes energi i strålen?

Opgave 3

Hvad er solsystemets hastighed rundt i Mælkevejen?

Kan virkelig ikke finde ud af at lave de her 3 spørgsmål har brug for noget hjælp. Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2012 af Enhver (Slettet)

opgave 1

Isoler t i    η = Enytte / Etilført = (m·c·ΔT) / (P·t)

                   t = (m·c·ΔT) / (P·η) = (1,2 kg · 4,18 kJ/kg/ºC · (100ºC-18ºC)) / (1500 W · 0,75) =

 

opgave 2

   n·λ = d·sin(θn)       afbøjningsvinklen er    θ = sin-1 ((n·λ) / d)

Fotonernes energi  E = h·f = h·c/λ


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. maj 2012 af mathon

 

                    h·c = 1239,84 eV·nm


Skriv et svar til: effekt, bølgelængde og hastighed.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.