Kemi
Formel koncentration
27. august 2005 af
Misser (Slettet)
En opløsning af ammoniak i vand indeholder 24 masseprocent NH3. Opløsningens densitet er 0,910 g/mL.
a) beregn opløsningens indhold (i g/L) af NH3. = 24 * 910/100 = 218,4 g/L.
b) beregn den formelle koncentration af NH3 i opløsningen.
Af opløsningen udtages der med pipette 25,0 mL, som fortyndes til 500 mL i en målekolbe.
c) beregn den formelle koncentration af NH3 i den fortyndede opløsning.
Har regnet opg. a), men aner ikke hvordan jeg skal regne b) og c). Er der nogle der kan hjælpe.
På forhånd TAK.
a) beregn opløsningens indhold (i g/L) af NH3. = 24 * 910/100 = 218,4 g/L.
b) beregn den formelle koncentration af NH3 i opløsningen.
Af opløsningen udtages der med pipette 25,0 mL, som fortyndes til 500 mL i en målekolbe.
c) beregn den formelle koncentration af NH3 i den fortyndede opløsning.
Har regnet opg. a), men aner ikke hvordan jeg skal regne b) og c). Er der nogle der kan hjælpe.
På forhånd TAK.
Svar #1
27. august 2005 af 2835 (Slettet)
a = 218,4 g/L
b)
c(NH3)=(n(NH3))/(Vtotal)
b = 12,82M
c)
n(NH3) = c(NH3)*(Vudtaget) = 0,3205mol
c(NH3)fortyndet = 0,3205mol/0,5L
= 0,641M
MvH
2835
- www.gym-opg.webbyen.dk
b)
c(NH3)=(n(NH3))/(Vtotal)
b = 12,82M
c)
n(NH3) = c(NH3)*(Vudtaget) = 0,3205mol
c(NH3)fortyndet = 0,3205mol/0,5L
= 0,641M
MvH
2835
- www.gym-opg.webbyen.dk
Skriv et svar til: Formel koncentration
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
