Matematik

Andegradsligning ved brug af kvadratsætning!er

21. maj 2012 af charlie1111 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen :) 

 

jeg skal til årsprøve, og er i den forbindelse stillet overfor følgende opgave:

 

løs: 9x^2+6-12x=2 ved brug af kvadratsætning. 

 

Jeg har forsøgt dette:

 

3x(3x+3-4)=2................... men det er ikke rigtigt, så jeg ville være meget taknemmelig hvis nogen af jer kloge hoveder kunne vise mig hvordan jeg løser den. 

 

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2012 af sweeet (Slettet)

Kvadratet på en differens: (a-b)^2=a^2+b^2-2ab

9x^2+6-12x=2

9x^2-12x+4=0

 

(3x-2)^2

 

 


Svar #2
21. maj 2012 af charlie1111 (Slettet)

Jeg takker virkelig for hjælpen, jeg vidste ikke at den første skulle sættes lig med nul :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. maj 2012 af sweeet (Slettet)

Det var så lidt :)

Well det gør det nemmere at gennemskue ligningen.


Skriv et svar til: Andegradsligning ved brug af kvadratsætning!er

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.