Matematik

Hvad er eksponentiel og potentiel vækst?

23. maj 2012 af Haslund94 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Vi har fået opgaven "gennemgå teorien for eksponentiel og potentiel vækst."

Vi har ikke haft noget om disse emner og har defor spørgsmålene.

Hvvordan ville i gribe opgaven an?
Har eksponentiel og potentiel noget at gøre med potensfunktioner?

Har regression noget med det at gøre?

 

Håber på et dejligt fornuftigt svar :O)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

En eksponentiel funktion har formen f(x) = b · ax , mens en potensfunktion har formen f(x) = b · xa .


Svar #2
23. maj 2012 af Haslund94 (Slettet)

Hvad er forskellen rent grafisk (visuelt) så?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. maj 2012 af Jegvedingenting

#2

lav en tegning af begge funktioner med samme værdier indsat.

ax og xa


Svar #4
23. maj 2012 af Haslund94 (Slettet)

hvad er forskellen på potensfunktion og potentielfunktion så?


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. maj 2012 af mathon

eksponentiel funktion
                                               y = b·ax

eksponentiel vækst
                                     

                                              dy/dx = b · ln(a)·ax = ln(a)·(b·ax) = k·y           med k = ln(a)

 

potensiel funktion
                                               y = b·xa

potensiel vækst
                                     

                                              dy/dx = b ·a·xa-1 = a·(b·xa-1) = (a/x)·(b·xa-1·x) = (a/x)·(b·xa) = a·(y/x) = k·y / x
                                                                                                                                                      med k = a


Skriv et svar til: Hvad er eksponentiel og potentiel vækst?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.