Matematik

2 ligninger med 2 ubekendte

30. maj 2012 af student1905 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem koordinatsættet til skæringspunktet mellem linjerne l og m, der er givet ved
ligningerne
l: 2x-3y=1
m: x+6y=8.

 

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
30. maj 2012 af 012343210

isoler x eller y i den ene og indsæt den i den anden og benyt derefter en af ligningerne til at finde den sidste kordinat:

 

m:

x+6y=8

x=8-6y

 

l:

2x-3y=1

2*(8-6y)-3y=1

16-12y-3y=1

-15y=-15

y=1

 

m:

x=8-6y

x=8-6*1=2

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. maj 2012 af mette48 (Slettet)

m: x isoleres og indsættes i l hvorefter y kan beregnes

y indsættes i den ene ligning og x beregnes


Brugbart svar (2)

Svar #3
30. maj 2012 af mathon

       I:   2x-3y=1                              I multipliceres med 2 og kaldes derefter III
       II: 
x+6y=8

       III:   4x-6y=2
       II:     x+6y=8                            II og III adderes

             5x = 10
              x = 2                                som indsat i   II:  x+6y=8   giver

              2+6y=8
              1+3y=4
               y = 1
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. august 2014 af TineLE (Slettet)

Til svar #1

-15y=-15

y = 1

Ovenstående passer jo ikke. -15+15 = 0. Altså ville y give 0 i din beregning. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4. Der er intet galt med svar #1. Det du skriver har intet med opgaven at gøre.

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. september 2014 af 012343210

til svar #4.

Mellem de 2 linjer deles der med -15 på begge sider af "=". Herved står der at y= -15/-15, hvilket er det samme som 1 (du skal ikke lægge de 2 gange 15 sammen)


Skriv et svar til: 2 ligninger med 2 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.