Matematik

Differentiere Vha. produktregel

30. maj 2012 af okfint (Slettet)

Hej alle!

Nu har jeg kæmpet med denne differentions opg i 25 mins, og nu skal jeg så lige ha lidt hjælp!

jeg skal differentiere

f(x) = x*ln(x)-x+1

og jeg får:

f'(x) = 1*ln(x)-x+1+x*(1/x)-1 <=> f'(x) = ln(x)-x+1

men den skal give ln(x)

Hvor er det jeg går galt i byen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2012 af jnl123

 

x*ln(x) differentieret giver:   ln(x)+1

-x differentieret giver: -1

1 differentieret giver: 0

 

Dvs.:

ln(x)+1 -1 +0 = ?


Svar #2
30. maj 2012 af okfint (Slettet)

Men er ln(x)-x+1 ikke lig med g(x) som en samlet funktion?

Altså jeg kan godt se hvad du mener, men man skal jo differentire efter f(x)*g(x) = f'(x)*g(x)+f(x)*g'(x)???


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. maj 2012 af 012343210

f'(x)=ln(x)+x*1/x-1

f'(x)=ln(x)+1-1

f'(x)=ln(x)


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. maj 2012 af jnl123

du behøver kun at bruge produktregelen på det første led:  x*ln(x)

de andre 2 led (-x og +1) består ikke af produkter


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. maj 2012 af 012343210

Når der er et plus imellem kan de differentieres hver for sig

f(x)=g(x)*h(x)+j(x)

f'(x)=g'(x)*h(x)+g(x)*h'(x)+j'(x)


Svar #6
30. maj 2012 af okfint (Slettet)

Mange tak!!! det er lige det jeg ahr været forvirret over..

 


Skriv et svar til: Differentiere Vha. produktregel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.