Matematik

Differentiere

29. august 2005 af NeWeB (Slettet)
En der kan hjælpe mig med at bestemme værdimængden for f(x) ved beregning.

f(x)=(x^2)*ln(1/x).

PÅ forhånd tusind gange tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2005 af Sinz (Slettet)

x*LN(1/x) = f v x = 0

Svar #2
29. august 2005 af NeWeB (Slettet)

men, sinz ud fra det facit jeg har, så skal Vm(f) være:

Vm(f)=]-(uendelig);0,5*e^-1]

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2005 af IBM (Slettet)

Du kan finde minimum for f ved at bestemme f'(x)=0

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. august 2005 af Epsilon (Slettet)

#2: Lav en omhyggelig funktionsundersøgelse af f. Det bør ved første øjekast forekomme indlysende, at f kun er defineret for x E R+, dvs. for x > 0.

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. august 2005 af Duffy

#3: Man kan ikke finde minimun for f ved at bestemme f'(x)=0. Man kan derimod finde maksimum for f.

f har max i x=e^(-1/2)
med værdien (e^(-1))/2 .


Duffy

Skriv et svar til: Differentiere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.