Matematik

Årsprøve Mat redegørelse af den lineære funktion

05. juni 2012 af snappy (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej jeg skal til årsprøve i Mat C hvor jeg har et spørsmål der hedder
 

Variabelsammenhænge og funktioner:
 

Der ønskes redegørelse af den lineære funktion. Herunder omtale af regression.

jeg er i tvivl om hvorledes jeg skal lave en redegørelse af den lineære funktion?

 

jeg havede tænk mig at forklare hvad en lineær funktion er, hvor den kan bruges og hvordan man udregner hældnings kof.

og lave det berømte taxi eksempel fra fri viden.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2012 af mathon

den lineære funktion er karakteriseret ved
proportionalitettet mellem de variabeles tilvækst

                                                 Δy = a·Δx                
som
          med fikspunktet Po(xo,yo) og det variable punkt P(x,y)
          giver
                                                 (y - yo) = a·(x - xo)
                        og
                                                 y =  ax + (yo - axo)

                                                 y =  ax + b

                                                

                                 
 


Skriv et svar til: Årsprøve Mat redegørelse af den lineære funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.