Kemi
identificering af organisk stof
30. august 2005 af
Mikziel (Slettet)
Hej SP!
Jeg har fået følgende opgave, og har desværre brug for hjælp:
Et organisk stof ønskes identificeret. Stoffet er i besiddelse af følgende egenskaber:
- stoffet affarver bromvand
- stoffet reagerer surt i vandig opløsning
a) Forklar, hvad disse egenskaber fortæller om stoffets opbygning.
Jeg har indtil vidre beskrevet at stoffet må indeholde minimum en dobbeltbinding, da brom kan adderes til denne, og dervd affarve bromvand. men hvad betyder det at den reargerer surt i vandig opløsning?
b) Giv et begrundet forslag til navn og konstitutionsformel for stoffet.
jeg har ingen anelse, men da kan forhåbentlig have noget at gøre med at jeg endnu ikke har fundet ud af opg. a.
på forhånd tak!
\\mikziel
Jeg har fået følgende opgave, og har desværre brug for hjælp:
Et organisk stof ønskes identificeret. Stoffet er i besiddelse af følgende egenskaber:
- stoffet affarver bromvand
- stoffet reagerer surt i vandig opløsning
a) Forklar, hvad disse egenskaber fortæller om stoffets opbygning.
Jeg har indtil vidre beskrevet at stoffet må indeholde minimum en dobbeltbinding, da brom kan adderes til denne, og dervd affarve bromvand. men hvad betyder det at den reargerer surt i vandig opløsning?
b) Giv et begrundet forslag til navn og konstitutionsformel for stoffet.
jeg har ingen anelse, men da kan forhåbentlig have noget at gøre med at jeg endnu ikke har fundet ud af opg. a.
på forhånd tak!
\\mikziel
Svar #1
30. august 2005 af IBM (Slettet)
Det at et stof reagerer surt må betyde, at det omdanner nogle vandmolekyler til oxoniumioner. Det organiske stof kan således indholde en eller flere syregrupper.
Jf. oplysningerne må stoffet således være en umættet organisk syre. Den simpleste umættede organiske syre er akrylsyre (1-propensyre):
CH2=CH-COOH
Jf. oplysningerne må stoffet således være en umættet organisk syre. Den simpleste umættede organiske syre er akrylsyre (1-propensyre):
CH2=CH-COOH
Svar #2
30. august 2005 af Mikziel (Slettet)
Ahh! man kan godt komme til at stirre sig blind på en opgave, når man har siddet lidt for længe med den...
mange tak for en kort men præcis besvarelse :)
\\mikziel
mange tak for en kort men præcis besvarelse :)
\\mikziel
Svar #3
30. august 2005 af Mikziel (Slettet)
Jeg er kommet lidt videre med opgaven, og har fundet ud af at det ukendte stof her molarmassen: 115,823.
Findes der et stof der hedder 2-, 3- eller 4-hexensyre?
evt med formlen:
CH3-CH=CH-CH2-CH2-COOH
eller
CH3-CH2-CH=CH-CH2-COOH
eller
CH3-CH2-CH2-CH=CH-COOH
Findes der et stof der hedder 2-, 3- eller 4-hexensyre?
evt med formlen:
CH3-CH=CH-CH2-CH2-COOH
eller
CH3-CH2-CH=CH-CH2-COOH
eller
CH3-CH2-CH2-CH=CH-COOH
Skriv et svar til: identificering af organisk stof
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
