Matematik

integration ved substitution

06. juni 2012 af kidmartion (Slettet) - Niveau: A-niveau

Bevis:

Først starter man med at vise, at F(g(x)) er stamfunktion til f(gx))*g'(x)
sammensatfunktion:
F(g(x))' = g ' (x)*F '(g(x)) = g ' (x) * f(g(x))


Er dette rigtigt ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2012 af WHiP (Slettet)

Du anvender regnereglen om differentialkvotienten af en sammensat funktion. Her lader du F være en stamfunktion til f. Dernæst differentierer du den sammensatte funktionF(g(x)):

(F(g(x)))'=F'(g(x))*g'(x)=f(g(x))*g'(x)

Derfor:

∫f(g(x))*g'(x)dx=F(g(x))


Skriv et svar til: integration ved substitution

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.