Fysik
Hurtig fysikopgave
31. august 2005 af
03xbni (Slettet)
Hej. Jeg vil rigtig gerne, vhis nogle vil hjælpe mig med denne fysikopgave:
En slæde med massen 65 kg kører ned ad en bakke, der hælder 15*. Det tager 20 sekunder at komme ned ad bakken, somer 200 m.
a. Hvor stor er slædens acceleration ned ad bakken?
b. Hvor stor er gnidningskoefficienten?
c. Hvor stor er reeaktionskraften fra underlaget på slæden?
En slæde med massen 65 kg kører ned ad en bakke, der hælder 15*. Det tager 20 sekunder at komme ned ad bakken, somer 200 m.
a. Hvor stor er slædens acceleration ned ad bakken?
b. Hvor stor er gnidningskoefficienten?
c. Hvor stor er reeaktionskraften fra underlaget på slæden?
Svar #1
31. august 2005 af Sentinox (Slettet)
Her er et par hints:
**Vi antager at slæden er i hvile ved start**
a) brug bevægelsesligningen:
v^2=v0^2+2*a0*(x-x0)
b) Udregn hvor hurtigt slæden burde komme ned af bakken (hint a=g=9.81*m/s^2) - og derefter kan du udregne gnidningen...
c) Brug Newtons 3. lov (aktion er lig reaktion) -> den kraft slæden påvirker underlaget med, er lig den kraft underlaget påvirker slæden med...
//sentinox
**Vi antager at slæden er i hvile ved start**
a) brug bevægelsesligningen:
v^2=v0^2+2*a0*(x-x0)
b) Udregn hvor hurtigt slæden burde komme ned af bakken (hint a=g=9.81*m/s^2) - og derefter kan du udregne gnidningen...
c) Brug Newtons 3. lov (aktion er lig reaktion) -> den kraft slæden påvirker underlaget med, er lig den kraft underlaget påvirker slæden med...
//sentinox
Skriv et svar til: Hurtig fysikopgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
