Matematik
Rettelse af et partiel stk.
31. august 2005 af
Ole_chr (Slettet)
Hephey. Håber I kan hjælpe mig videre her:
i) S x*sin(2x) dx
jeg har fundet frem til:
f (x) = sin(2x)
g (x) = x
F (x) = -cos(2x)
g'(x) = 1
Nu skal jeg vel bruge: F(x)g(x) - S F(x)g'(x) dx
-cos(2x)*x - S -cos(2x)*1 =
-cos(2x)*x + sin(2x)
Jeg tror dog ikke dette resultat passer... Håber I kan finde fejl :]
i) S x*sin(2x) dx
jeg har fundet frem til:
f (x) = sin(2x)
g (x) = x
F (x) = -cos(2x)
g'(x) = 1
Nu skal jeg vel bruge: F(x)g(x) - S F(x)g'(x) dx
-cos(2x)*x - S -cos(2x)*1 =
-cos(2x)*x + sin(2x)
Jeg tror dog ikke dette resultat passer... Håber I kan finde fejl :]
Svar #1
31. august 2005 af Lurch (Slettet)
Du integrerer sin(2x) forkert. husk at det er en sammensat funktion
f (x) = sin(2x)
g (x) = x
F (x) = -(1/2)cos(2x)
g'(x) = 1
-(1/2)cos(2x)*x - S[-(1/2)cos(2x)*1] =
-(1/2)cos(2x)*x + (1/4)sin(2x)
f (x) = sin(2x)
g (x) = x
F (x) = -(1/2)cos(2x)
g'(x) = 1
-(1/2)cos(2x)*x - S[-(1/2)cos(2x)*1] =
-(1/2)cos(2x)*x + (1/4)sin(2x)
Skriv et svar til: Rettelse af et partiel stk.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
