Matematik
matematik
02. september 2005 af
patrizia (Slettet)
hej
jeg håber, at få hjælp til denne opgave.
Der er en graf af funktion f(x) = ax^2 + bx + c (parabel)
Parablens skæringspunkter med x-aksen er -(-4,0) og (1,0)
toppunktet er (-1,5;-3)
aflæs grafens skæringspunkter med koordinatakserne , og udnyt dette til at bestemme en regneforskrift for den stamfunktion til F til f, der opfylder , at F(-1)=2
jeg vil blive meget glad hvis en ville give mig lidt hjælp, hvordan gør man?
jeg håber, at få hjælp til denne opgave.
Der er en graf af funktion f(x) = ax^2 + bx + c (parabel)
Parablens skæringspunkter med x-aksen er -(-4,0) og (1,0)
toppunktet er (-1,5;-3)
aflæs grafens skæringspunkter med koordinatakserne , og udnyt dette til at bestemme en regneforskrift for den stamfunktion til F til f, der opfylder , at F(-1)=2
jeg vil blive meget glad hvis en ville give mig lidt hjælp, hvordan gør man?
Svar #1
02. september 2005 af gah (Slettet)
Find a,b og c ved at løse ligningssystemet;
f(-4)=0
f(1)=0
f(-1.5)=-3
Når du har forskriften for f finder du stamfunktionen til f og benytter at F(-1)=2 til at bestemme konstantleddet.
f(-4)=0
f(1)=0
f(-1.5)=-3
Når du har forskriften for f finder du stamfunktionen til f og benytter at F(-1)=2 til at bestemme konstantleddet.
Skriv et svar til: matematik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
