Fysik

Centripetal kraft

19. juni 2012 af 1234512 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej , jeg har fundet ud af at formlen for centripetal kraft er Fc=m*V2/r, men andre steder står der at den er Fc=m*ac

Vil det så sige at man kan bruge dem begge?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juni 2012 af mathon

   dvs
                                   ac = v/r2 = ω2·r                           da   ω·r = v


Svar #2
19. juni 2012 af 1234512 (Slettet)

Så i princippet har de samme betydning :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. juni 2012 af mathon

                
                                    ...de er identiske


Svar #4
19. juni 2012 af 1234512 (Slettet)

tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Centripetal kraft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.