Fysik

Elektricitet

19. juni 2012 af Sinimini (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

I min bog står der: "I elektridske ledninger er der en vis modstand, som spændingskilden skal overvinde". Er det ikke mere selve elektronerne, der skal overvinde modstanden?


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. juni 2012 af Jerslev

#0: Spændingskilden leverer spænding til kredsløbet. Den elektriske spænding er blot et udtryk for den energi, de enkelte elektroner har.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. juni 2012 af mathon

   Den elektriske feltstyrke E skal udføre et arbejde A per enhedsladning for at føre den i en
   preferenceretning gennem en modstand fra B til C

                      A / Q = BC E·ds = UAB

   enhed:         J/C                       J/C

identisk med

                       A = ΔEpotel = Q·UAB                                

                                 

                                


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. juni 2012 af mathon

#2


   Den elektriske feltstyrke E skal udføre et arbejde A per enhedsladning for at føre den i en
   preferenceretning gennem en modstand fra B til C

                      A / Q = BC E·ds = UBC

   enhed:         J/C                       J/C = V

identisk med

                       A = ΔEpotel = Q·UBC                               

                                 

                               


Skriv et svar til: Elektricitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.