Kemi

find PH når man har 0,1M natriumcarbonat-opløsning.

14. august 2012 af HTXguy (Slettet) - Niveau: B-niveau

Som overskriften siger, skal jeg:

finde PH når man har 0,1M natriumcarbonat-opløsning.

 

På forhånd tak!

 


Svar #1
14. august 2012 af HTXguy (Slettet)

Na2CO3, er er det kemiske navn for natriumcarbonat.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. august 2012 af mathon

 

            pKb(CO32-) = 3,60       dvs middelstærk base


                   pOH = -log((-10-pKb+√(10-2pKb+4·10-pKb·cb) / 2)

                   pH = 14 - pOH

 


Skriv et svar til: find PH når man har 0,1M natriumcarbonat-opløsning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.