Fysik

Archimedes hurtigt

18. august 2012 af Arkimedesanton (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg skal lige have det sidste på plads mht. Archimedes lov. 

Jeg ved det handler om, at hvis man nedsænker et legeme i vand, vil opdriften være lig tyngdekraften på den fortrængte væske. 

Hvad er det 'fortrængte væske' i dette tilfælde helt præcist betyder? Og hvilken betydning har legemets masse på den fortrængte væske, opdriften og tyngdekraften.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

Et legeme fortrænger en væskemængde svarende til legemets rumfang. Legemets masse bruges kun til at beregne tyngdekraften, der virker på legemet, men ikke til at beregne opdriften; her er det massen af den fortrngte væskemængde, der indgår.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. august 2012 af mathon

 

        fortrængte væske = volumen af den væske, legemet skubber til side
        ved at blive nedsænket
i væsken = legemets eget rumfang


  vektorligning
                                 Fop = (V·ρvand)·(-g)

 størrelsesligning
                                 Fop = V·ρvand·g = V·(9810 N/m3)
             


Skriv et svar til: Archimedes hurtigt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.