Matematik

Hjælp !! Beregn cylinderens diameter:

27. august 2012 af HelterSkelter81 (Slettet)

Jeg kan ikke finde ud af det, så jeg har brug for jeres hjælp.

 

En 4-cylindret motor opgives til at have en slaglængde op 76mm og et rumindhold på 1270cm3.

Kompressionsforholdet er 9,0:1

Beregn cylinderens diameter:

 

Hvordan f..... gør jeg det ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2012 af peter lind

rumfang = højde* areal arealet af en cirkel er π*d2/4


Svar #2
27. august 2012 af HelterSkelter81 (Slettet)

Jamen Peter, hvad er så d2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2012 af peter lind

diameteren


Svar #4
27. august 2012 af HelterSkelter81 (Slettet)

ja, men det er cylinderens diameter jeg skal finde.... bliver lide svært at bruge den formel når jeg ikke ved diameteren..

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Så kender du cylinderens rumfang V og højde h og isolerer så diameteren af

V = (π/4)·d2·h


Svar #6
27. august 2012 af HelterSkelter81 (Slettet)

Kan du prøve regne det ud for mig ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Så finder man

d2 = 4V/(πh)


Svar #8
27. august 2012 af HelterSkelter81 (Slettet)

det vil sige 4*1270 / (π*76) = 21,27 ?

 

så diameteren er 21,27*2= 42,55 ??

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Du skal først afpasse dine enheder. Rumfanget er givet i cm3 , mens slaglængden er givet i mm. Det er kvadratet på diameteren der beregnes af den formel i #7. Du skal benytte kompressionsforholdet til at beregne cylinderens højde h i ukomprimeret stand.


Skriv et svar til: Hjælp !! Beregn cylinderens diameter:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.