Matematik

i en kasse

28. august 2012 af Tobias2011 (Slettet)

I en kasse uden låg skal højden være 3 cm, og bunden skal være et kvadrat. Kald siden i kvadratet x.

a) Bestem kassens overfladeareal O udtrykt ved x.
b) Tegn grafen for sammenhængen mellem x og O.
c) Bestem kassens mål, så overfladearealet er 100 cm2.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2012 af okerne (Slettet)

En kasses overfladeareal er givet ved 

O=2*(l*h+h*b+b*l)

hvor h er højden, l er længden og b er bredden af bunden

h kender du jo, og hvad skal der gælde om h og l for bunden bliver en kvadrat?


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2012 af nielsenHTX

#1 kassen har ingen låg.


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2012 af mathon

a)

             overflade uden låg

                             fire lige store sider      4·h·x = 4·3·x = 12x

                             bund                                                  x2

            overflade                           
                            O(x) = x2 + 12x

 

c)

                            x2 + 12x = 100                 x>0


Skriv et svar til: i en kasse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.