Matematik

Hjælp til matematik.

01. september 2012 af sofiemoellerr (Slettet) - Niveau: B-niveau

DELPRØVEN MED HJÆLPEMIDLER

 

Hej, jeg har en aflevering for, og jeg er total tabt i følgende opgave, håber at I kan hjælpe mig. - Gerne med forklaring også!!!

 

I 2005 var bevillingerne til forskning og uddannelse i et bestemt land 20 mia. kr. Det bliver besluttet, at disse bevillinger skal stige med en fast årlig procent, så de i 2012 når op på 60 mia. kr.

a) Bestem den årlige procentvise stigning i bevillingerne.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2012 af Duffy

Det uddybende svar er

<Slettet>


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. september 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Så du har at i løbet af 2012-2005 = 7 år skal den stige fra 20 mia. kr til 60 mia. kr.

Fast procent skal give et hint om at det er eksponentiel vækst vi taler om:

f(x) = b(1+r)x

Så b er begyndelsesværdien: b = 20 mia

til x=7 er f(7)=60 mia.

Med alle de betragtninger skal du løse flg. ligning (regnet i mia kr):

60 = 20(1+r)^7 = 20*a^7, hvor a=1+r


Skriv et svar til: Hjælp til matematik.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.