Matematik

funktion

02. september 2012 af matematiklytter (Slettet)

Hej!

Er dette resultat korrekt??

Bestem skæringspunkterne mellem graferne for f og g, når f(x) = 2x + 8 og g(x) = – 2x – 8.
f(x) = 2x + 8 og g(x) = – 2x – 8

2x + 8 = – 2x – 8

2x + 2x + 8 = – 2x + 2x – 8

4x + 8 = – 8

4x + 8 – 8 = – 8 – 8

4x = – 16

x = (–16 )/4

x = – 4

 

På forhånd tak! ;-) 


Svar #1
02. september 2012 af matematiklytter (Slettet)

Rettelse;

y = 2 * (– 4) + 8

y = 0

(– 4;0)

Er dette korrekt?


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#1

Ja, det er korrekt. Der gælder jo, at f(x) = -g(x) for alle x . Ligningen f(x) = g(x) kan derfor oversættes til

f(x) = -f(x) , eller f(x) = 0 . De to funktioners grafer skærer derfor hinanden på x-aksen og der gælder her

2x + 8 = 0, eller x = -4 .


Svar #3
02. september 2012 af matematiklytter (Slettet)

Så det er korrekt, at skæringspunktet er (-4;0)?


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, det er korrekt, se #1.


Skriv et svar til: funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.