Matematik

Bevis regel for parallelle vektorer

05. september 2012 af qqzz (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal bevise følgende regel: vektorb = ((vektora * vektor b) / (|vektora|^2))*vektora

Dette har jeg dog rigtig svært ved. Håber, at der er nogen, som vil hjælpe. Meget gerne med forklaringer, da det vil give mig en bedre forståelse.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2012 af mathon

      vektor b's projektion på vektor a
                           er
                                              ba = [(ab)/|a|2a


Svar #2
05. september 2012 af qqzz (Slettet)

Ja, men det er beviset, som jeg fisker efter.


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2012 af mathon

     længden af vekstor b's projektion på vektor a

                 er
                     p  =  |b|·cos(V) = |a|·|b|·cos(V)/|a| = (ab)/|a|

projektionen udtrykt som vektor

                             p = p·ea            hvor    ea   er en enhedsvektor ensrettet med a    

                             p = ((ab)/|a|)·a/|a|

                             p = ba = [(ab)/|a|2a

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. september 2012 af mimok (Slettet)

Hjælp søges i denne tråd: https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1231246


Skriv et svar til: Bevis regel for parallelle vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.