Matematik

Matematik aflevering

05. september 2012 af hej2010 (Slettet)

Det her er min sidste opgave i  min aflevering! 

Håber virkelig der er nogen der vil hjælpe! 

Afleveringen skal afleveres i dag inden midnat!

Vedhæftet fil: Opgave 4.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Beregn først rumfanget af den modtagne regnmængde. Beregn så højden H i en cylinder med samme rumfang og hvis cirkulære grundflade er lig med den store cirkulære åbning i regnmåleren. Højden H er den søgte højde, der måler, hvor meget regn, der er faldet.


Svar #2
05. september 2012 af hej2010 (Slettet)

Altså jeg skal først sige 1/3*π*40*(400+900+600) ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du skal indsætte de kendte værdier i den opgivne formel. Du skal benytte den opgivne højde for den faktiske regnmængde, og du skal først beregne radius i den cirkulære vandoverflade. Vandet fylder jo op i regnmåleren fra bunden. Se på ensvinklede trekanter.


Svar #4
05. september 2012 af hej2010 (Slettet)

Let me see.. 

vi har formlen V=1/3*π*h*(R2+r2+R*r)

og når jeg sætter tallene ind ser det således ud:

V=1/3*π*40*(302+202+30+20)

?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Vandets højde er jo ikke 40cm, men 20cm. Man skal først beregne rumfanget af en keglestub, hvis mindste radius er bundens radius r = 20cm, hvis højde er h1 = 20cm, og hvis store radius R1 skal beregnes ud fra geometrien. Da højden h1 er det halve af hele regnmålerens højde h = 40cm, følger det, at R1 = (r+R)/2 , hvor R = 30cm er radius i regnmålerens top.


Svar #6
05. september 2012 af hej2010 (Slettet)

Ja.. har prøvet en masse ! 

Jeg har til sidst gjordt dette og vil sende det lige om lidt! (er stadig ikke sikker på om den er rigtig)

V=1/3*π*h*(R2+r2+R*r)

altså

V=1/3*π*20*(302+202+30+20)

Det giver så 2799,59cm3

 

Det jeg tænkte på er om jeg også skal beregne HELE spandens rumfang og trække vandets fra??

Jeg undskylder men er lost!


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er ikke korrekt. Du skal beregne det store R, der indgår i formlen ud fra oplysningerne og den fremgangsmåde, jeg har beskrevet i #5, det, som jeg kaldte R1 i #5.

Hele regnmåleren er jo ikke fyldt med vand.


Svar #8
05. september 2012 af hej2010 (Slettet)

Ohh... prøver igen!

 

Men tak fordi du prøver og hjælpe! 


Svar #9
05. september 2012 af hej2010 (Slettet)

Så vidt jeg kan se har vi R1som er 30 cm..

hvorfor skal jeg så ikke bare sætte tallene ind? og beregne det..


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det er regnmålerens top, der har radius R = 30cm. Regnmåleren er ikke fyldt til beholderens top. Vandet står op til en højde af h1 = 20cm, dvs det halve af hele regnmålerens højde h = 40cm. Toppen af vandoverfladen er en cirkel med radius R1 = (r+R)/2 = 25cm , hvilket indses ved at betragte ensvinklede trekanter. Rumfanget af vandet i beholderen er derfor

V = (π/3)·h1·(R12 + r2 + R1·r)


Svar #11
05. september 2012 af hej2010 (Slettet)

Altså som R1 skal jeg skrive 25 cm 

og sætte tallene ind i formlen og beregne højden?


Brugbart svar (0)

Svar #12
05. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#11

Man skal først beregne rumfanget af vandet i beholderen, som vist i #10. Dernæst skal man beregne højden i en cylinder, der har dette rumfang og en cirkulær grundflade lig med beholderens top.


Svar #13
05. september 2012 af hej2010 (Slettet)

Andersen!

kan jeg spørge en sidste ting!

så vidt jeg har forstået ud fra alle de kommentare..

så skal jeg finde rumfanget af regnmængden

og derefter bruge resultatet for at finde højden!

#MEN

når jeg skal beregne rumfanget først skal jeg bruge 20 cm som højden og 30 cm som R1 ?


Svar #14
05. september 2012 af hej2010 (Slettet)

jeg får rumfanget til 22185,92

(her har jeg brugt 25 i R1 og 20 i r1 og som højde har jeg sagt 20)


Brugbart svar (0)

Svar #15
05. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#13

Nej Nej Nej. Radius i vandoverfladen er jo ikke 30cm , som jeg har forsøgt at forklare flere gange ovenfor. Du skal benytte ensvinklede trekanter til at beregne radius R1 i vandoverfladen i beholderen.

#14

Ja, jeg har forklaret, at radius i vandoverfladen er R1 = 25cm, men det giver nu ikke den talværdi for V.


Svar #16
05. september 2012 af hej2010 (Slettet)

Prøver lige igen..


Svar #17
05. september 2012 af hej2010 (Slettet)

Jeg kan ikke beregne rumfangen før jeg har fundet R1

 

...

Det er stressende!


Brugbart svar (0)

Svar #18
05. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#17

Og jeg jo fortalt dig, at R1 = 25cm, hvilket findes ved at se på ensvinklede trekanter.


Svar #19
05. september 2012 af hej2010 (Slettet)

Så det jeg skal gøre nu!

V=(1/3)*π*20(252+202+20+25)

og rumfanget er 22185,92

hvad skal jeg så lave?

sige;

22185,92=(1/3)*π*h(252+202+20+25)

 


Svar #20
05. september 2012 af hej2010 (Slettet)

Jeg kan faktisk godt finde svaret men er for træt nu så kan ikke koncentrere mig..

Det er bedst hvis jeg dropper denne her opg.

 

P.S. Tusind Tak fordi du ville hjælpe ;)

skal også lige spørge min lærer efter rettelsen


Forrige 1 2 Næste

Der er 25 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.