Matematik

funktioner

06. september 2012 af DreamDuck (Slettet) - Niveau: C-niveau

Matematik, C

Tegn graferne for funktionerne
f(x)=1.3*x+1
g(x)=-0.5*x+6

a) Aflæs skæringspunktet i koordinatsystemet
b) Beregn skæringspunktet


Er dette forkert?

http://f69.myupload.dk/getfile/1MrqdhRYK


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. september 2012 af PeterValberg

Det er okay, så mangler du bare at beregne skæringspunktet (spørgsmål b).

Sæt udtrykkene lig med hinanden:

1.3*x+1 = -0.5*x+6

bestem skæringspunktets x-koordinat på denne måde...
Indsæt denne x-koordinat i det ene af funktionsudtrykkene og 
bestem derved den tilhørende y-koordinat for skæringspunktet.

du vil ikke "ende ud med" punktet (3,5), men noget i "det lag"

....

Jeg fik skæringspunket til (2,778 ; 4,611) afrundet til tre decimaler.

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
06. september 2012 af DreamDuck (Slettet)

2.7

4.6

- Men nu mangler jeg bare en forklaring på det, fordi det endte ikke som 3,5 :(


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. september 2012 af Krabasken (Slettet)

Sæt de to funktioner lig hinanden

1,3x+1 = -0,5x+6

og løs ligningen

Husk at trykke på mellemrumstasten efter dine linkes - så bli'r de "levende" og kan klikkes på ;-)

Se vedhæftede
 

Vedhæftet fil:funktioner.PNG

Svar #4
06. september 2012 af DreamDuck (Slettet)

Yep, det har jeg forstået, men hvordan skal jeg forklare mig ud af det! Jeg kan godt se det, også hvordan man regner det. Men skal jeg så bare skrive det sådan her? 


Skærningspunktet er 1,3x+1 = -0,5x+6 = 2,78 ; 4,61 ??? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. september 2012 af mathon

 

                                      ...hvad man forstår, kan man forklare


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. september 2012 af Krabasken (Slettet)

a)

Hvad du aflæser, kan forklares på sammen måde, som man forklarer, hvordan man læser avisen . . .

b)

Den bedste måde at forklare beregningen på er at skrive den, men det ser ikke ud, som om du har lavet den.

Sæt de to funktioner lig hinanden:

1,3x + 1 = -0,5x + 6

løs ligningen (dvs. find x)

indsæt dit fundne x i en af funktionerne og find  y

(x,y) er da dit skæringspunkt  ;-)


Skriv et svar til: funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.